USA – vem ska ärva Randys getter?

Under en resa i USA i maj vistades jag ett par dagar hos Randy Ramsey på Mesa Farm Market i Utah, sydvästra USA. Där träffade jag Suji Behm, 32 år, och hennes man Josh Behm, 35 år, som är jordbrukare och för tillfället arbetade hos Randy.

Jag möter en brännande fråga: Hur ska ett ungt par med jordbrukardrömmar ha råd att slå sig ned någonstans? Och hur ska en äldre man som Randy kunna lämna från sig jobbet om han inte har egna barn som kan driva det vidare? Att sälja och lämna sitt hem, sitt livsverk, sitt allt – utan att bo kvar, är otänkbart. Att driva en gård med allt slit det innebär utan att ha friheten att göra som man själv tycker, för att det bor en gnällig gammal gubbe på tomten är inte heller något alternativ för Josh och Suji. Hur ska de göra? Vem ska ärva Randys getter?

Beslutet om gården fattas medan jag är på plats. Jag får t. o. m vara med på avskedsmiddagen, innan de coolaste paret jag någonsin träffat packar sin skraltiga bil och drar vidare, mot nya drömmar om en ekologiskt hållbar och kul framtid. Men den svåra frågan förblir obesvarad och även Randy letar vidare efter nya möjligheter.

– Vi jobbar väldigt bra ihop och på det här viset får vi arbeta tillsammans utomhus, vilket vi verkligen vill. Att sitta på kontor är inget för oss.

Randys getter3 Randys getter2
Randys getter

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  • Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: