Hälsa på hos Bright Women Group

17 mars, 2011 § Lämna en kommentar

I Bungoma, sydvästra Kenya, hade jag min nog allra finaste stund på hela resan. Det var när jag hängde med kvinnorna i köket under någon halvtimma. Eller var det en timma, eller fem minuter? Ingen aning egentligen. Så skoj och så stort att bara plötsligt få vara del av någon annans vardagsliv som är så helt annorlunda än mitt.

En grupp grannkvinnor har gått ihop och ordnat sitt eget system för mikrolån. De tretton sköna personerna har fattat att de är starkare tillsammans och samarbetar om allt möjligt. Bland annat organiserade de en träff under 8 mars, internationella kvinnodagen. På gruppmötet några dagar senare när vi kom på besök hade de tagit på sig sina ”lagtröjor” och visade oss delar av programmet. Det hade kommit ca 200 pers till denna gård där en av kvinnorna bor med sin man och barn, tillräckligt stort hus för att kunna använda som gemensam mötesplats.

Välkommen att hälsa på du också, se bildspelet:

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Hälsa på hos Bright Women GroupKarin Björk.

Meta

%d bloggare gillar detta: