första fotodagen i Kenya

7 mars, 2011 § 2 kommentarer

Jag landade i Nairobi för drygt en vecka sedan och ska följa VI-skogen i deras arbete här runt orten Kitale i västra Kenya. Efter en knapp vecka i detta för mig totalt nya land och kontinent, har jag landat aningens i kultur, klimat och praktiskt organiserande av min existens – som att ta mig hit med buss, ordna internet osv. Vi hade en tjuvstart i fredags och sedan fick jag helgen för mig själv till att komma i ordning. Nu är det måndag och jag väntar förväntansfullt- sedan 2,5 tim – på skjutsen som ska hämta upp mig. För tjuvstarten i fredags gav mer smak.

Mitt intryck från första fotodagen är: Människor.

Människor överallt. Möten hela tiden, vi hälsar, de är i vägen, och troligtvis jag också, de bjuder in, de skrattar, de tittar, de vinkar, vi dricker te, de tar en i hand, de säger sina namn. Alla känner alla verkar det som. Habari yako? Hälsar de om jag har tur och jag svarar: Nzuri! Fast betydligt oftare säger de How are you? Fine! Typ 10 000 gånger om dagen hälsar jag på någon känns det som.

(överst) William som jag åker med träffar vänner överallt. Stannar vi bilen för att uträtta något skrattar han alltid och tar någon i hand. Fast att vi har åkt en timme med bilen och det fullkomligt kryllar av folk överallt.

(Mitten) Mary och jag kan inte prata med varandra på gemensamt språk, men vi skrattar. Åt att jag är så blek och hon är så svart. Åt att jag gör grimaser när bilen skuttar fram. Åt att vi hjälps åt med att få in den gigantiska bananklasen i bilen. Åt att vi skrattar. Vi är polare helt enkelt.

(nederst) Lina vill bli min bästis. Ber mig sitta hos henne så vi kan prata hela tiden. Berättar om sin syster som pluggar i USA och sina tre barn som är tre, fyra och elva. Vill byta e-postadress. Tar av sig sitt armband och ger till mig. Känns redan konstigt när jag inte har det på mig.

Annons

§ 2 svar till första fotodagen i Kenya

  • Karolina skriver:

    Vad härligt det vore om folk var så som du beskriver här!! Pretto-svenkar…
    Hoppas du får vänta fler gånger, så du hinner skriva mera 😀
    Massa kramar!

  • Emma skriver:

    hittade hit – vad kul du verkar ha det. gick förbi ditt skyltfönster idag och såg skylten med stängt och tänkte på din resa. vi ses snart och då vill jag hör om allt – solen, människorna och bananklasarna… kramar E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande första fotodagen i KenyaKarin Björk.

Meta

%d bloggare gillar detta: